Silné reči stoja za ukrajinou.

(tento text sme zverejnili 24.2. na sociálnych sieťach Silných rečí)

Dnes ráno sme sa zobudili a s hrôzou zistili, že je vojna.

Nášho suseda napadol jeho sused. Ten, ktorý po minulé dni hovoril, že ide “iba o cvičenia”. Ten, čo nás posledné týždne presviedčal že “je len na svojom území” a ten, čo nám už roky rozpráva o “slovanskej vzájomnosti”. Teraz je už každému jasné, že to boli iba prázdne slová.

Dnes sa len desiatky kilometrov od našich hraníc zvádzajú ťažké boje, bombardujú letiská, zostreľujú lietadlá a presúvajú tanky. Ľudia zomierajú násilnou smrťou. Krajina s podobným jazykom, vnímaním sveta, túžbami a snami sa bráni oveľa silnejšiemu nepriateľovi. Bojuje za právo vybrať si cestu, ktorou sa v budúcnosti vydá a najmä za to, či to bude môcť robiť slobodne a nezávisle. A nebojuje len za seba. Bojuje aj za nás.

Ešte včera stála vojna na ukrajinských hraniciach. Ak Ukrajina podľahne, príde vojna aj k tým našim.

A tak aj my, čo si zo všetkého robíme srandu, my, ktorých zbraňami sú najmä silné reči, chceme s vážnou tvárou a jasne povedať, že stojíme za Ukrajinou. Odsudzujeme bezprecedentný krok ruského agresora, ktorý sa dnes o štvrtej ráno vysmial medzinárodným dohodám, pravidlám, etike a ľudskosti. Veríme, že stojíme na správnej strane a že čoskoro na nej bude stáť celý svet. A tí, ktorí rozpútali túto zbytočnú a odpornú vojnu, zostanú stáť sami.

Ukrajina, sme s vami.

komici a manažment Silných rečí

Ak sa ti ľúbi, pozdieľaj!